کاری بادمجان توپر/ هند


کاری بادمجان توپر نوعی خورش بسیار خوشمزه ی هندی هست که با بادمجانهای کوچک و تازه درست می شه و در عین حال که  خورش هست نوعی دلمه هم  محسوب می شه. این غذای بسیار خوشمزه و بسیار مقوی از اون دسته غذاهاست که می شه بدون برنج هم خوردش و به نظر من حتی بدون برنج خوشمزه تره. راستش من زیاد اهل برنج نیستم و غذاهای نونی رو ترجیح می دم تا جایی که خورش قیمه رو هم گاهی با نون می خورم. اما قضیه ی این کاری بادمجان فرق می کنه به دلیل اینکه این غذا جنبه های دلمه ای وجودش رو حفظ کرده !!!!و شما هم اگه مایل باشید می تونید بدون برنج بخوریدش!
مقداری که اینجا نوشته شده برای 4 نفره و اگه شما دوست داشتین بیشتر یا کمترش کنید، همون عمل ضرب و تقسیم همیشگی رو انجام بدین.
مواد لازم برای کاری:
بادمجان دلمه ای کوچک 5 عدد
گوجه فرنگی درشت خورد شده 1 عدد
پیاز رنده یا خورد شده 2 عدد
فلفل سبز خورد شده 2 عدد
روغن 3 ق. غذاخوری
فلفل قرمز 1 ق. مربا خوری (می تونید به ذائقه ی خودتون کم و زیادش کنید)
خردل 1 ق. چایخوری
زیره 1 ق. چایخوری
زردچوبه 1 ق. چایخوری
برگ گشنیز یا جعفری 1 ق. غذاخوری
مواد لازم برای پر کردن بادمجان:
بادام زمینی بو داده 3 ق. غذا خوری ( من یک بسته بادام زمینی مارک مزمز گرفتم و توی سبد شستم و خشک کردم، به هر حال بادام زمینی بو داده شما نباید شور باشه.)
کنجد (ترجیحاً بوداده) 1 ق. غذاخوری
پودر نارگیل 1 ق. غذاخوری
حبه ی سیر 5 عدد
پودر زنجبیل  1 ق. مرباخوری کمی کمتر
گَرم مسالا 1 ق. مربا خوری*
نمک به مقدار لازم
* طرز تهیه گرم مسالا:
زیره 1 قاشق
زنجبیل، دارچین، جوزبویا، فلفل بهار یا فلفل سیاه، هل  از هر کدام 1 قاشق مرباخوری
میخک 1 قاشق چایخوری
همه ی مواد را آسیاب کرده و خوب با هم ترکیب کنید. من مقداری گرم مسالا همیشه توی ظرف شیشه ای درداری نگه می دارم و برای پخت غذاهای هندی استفاده می کنم. به هر حال شما هم باقیمانده ی گرم مسالا رو می تونید تو ظرف در بسته تو جای خنک نگه داری کنید.
اینم طرز تهیه ی مصور:
دور کلاهک بادمجان ها رو بردارید. اونها رو خوب شسته و از انتها دو برش عمود بر هم بدید. برش ها رو تا جایی که ممکنه عمیق بزنید! یعنی تا نزدیکی سر بادمجان. داخلش نمک بپاشید و بعد نیم ساعت آبکشی کنید و خشک کنید.  در این فاصله مواد داخل بادمجان رو آماده کنید. اینم عکس مواد داخل بادمجان:
همه ی مواد داخل بادمجان رو در آسیاب گردونده و پودر کنید و با هم ترکیب کنید. اگه حالت گلوله ای پیدا کرد با دست بازش کنید. من بادام زمینی رو جدا آسیاب می کنم و پودر نارگیل و کنجد بوداده رو جدا. سیر رو رنده کنید و با زنجبیل قاطی کنید. این عکس سیره مخلوط با زنجبیله:
بعد همه ی مواد آسیاب شده رو باهاش مخلوط  کنید. برای انکه این مخلوط از حالت پودری در بیاد و به راحتی بین بادمجان قرار بگیره کمی آب به اون اضافه کنید تا خمیر نسبتاً سفتی به دست بیارید. گرم مسالا و نمک فراموش نشه:
داخل بادمجانها رو با این خمیر پر کنید. اضافه ی خمیر رو کنار بذارید.
روغن رو داغ کنید و خردل و زیره رو اضافه کنید. عطرش که در اومد، پیاز و فلفل سبز رو بریزید و سرخ کنید تا حدی که کمی رنگش برگرده.
بادمجان ها رو اضافه کنید و از هر طرف تفت بدین. خمیر باقی مونده رو اضافه کنید و کمی همراه بادمجان ها تفت بدین. زردچوبه، فلفل قرمز و گوجه فرنگی رو اضافه کنید و تو ماهیتابه بچرخونید. 4/3 پیمانه آب اضافه کنید:
در ظرف رو بذارید. شعله ی گاز رو تا جایی که ممکنه پایین بکشید. بذارید کاری با بخار خودش آروم آروم بپزه.
وقتی آب کاری نصف شد و روغن انداخت غذا آماده است. پخت  کاری بادمجان توپر تا 45 دقیقه طول می کشه. باید صبوری داشته باشید تا غذا مغزپخت بشه. اگر غذا خیلی کم آب بود، کمی آب اضافه کنید و بذارید 5 دقیقه بجوشه. 5 دقیقه مانده به سرو غذا برگ گشنیز یا جعفری رو اضافه کنید.  داغ، همراه برنج سرو کنید.
عکس و دستپخت: آشپز مدرن!
Advertisements
این نوشته در کوفته و دلمه, شکم پرها, غذاهای ملل ارسال شده و با , , , , , , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

18 پاسخ برای کاری بادمجان توپر/ هند

  1. الینا :گفت

    سلام شادی جون
    دو تا از عکسا باز نشده عکس شماره 2 و 4 و 6 مرسی دوست خوبم غذاش سخته ولی باید بدوم بادمجان کوچک پیدا کنم اینجا گیر نمیاد بقیه هست. مرسی از دستور جدیدی که برامون گذاشتی مواظب خودت باش

  2. بهار :گفت

    سلام.سایت خوبی داری.میشه دستور شیرینی مربایی که در شیرینی فروشی ها است رو لطف کنیداموزش بدین. مرسی

  3. رها(ستایش) :گفت

    wow

    delicious

  4. هدیه :گفت

    جلل خالق. یعنی بادوم زمینی رو بریزیم تو بادمجون بخوریم.؟؟ اکی ما که شوما تا حالا هر چی گفتی کردیم، این یکی رو هم می پزیم و می خوریم.
    راستی دونه خردل رو از کجا باید خرید؟

  5. وای ممنون. چند تا پست عقب افتاده بودم اولا عکسایی که باز نمیشه رو اگه روشون رایت کلیک کنیم و بعد شو پیکچرو بزنیم نشون میده. دوم این که منظورت از بابای اشکان عقده ای هست حتما بابای امیر عباس بود دیگه نه! چون بابای اشکان که میشه رامین یعنی شوهر خودم!!!! اما در مورد اون سیب زمین یعنی غذای دشت پخت پدرت من اونو اولین بار به عنوان صبحونه تو خونه مادر شوهرم خوردم… بهش میگفت پوره که البته من خودم پوره رو باشیر و کره درست میکنم و قاعدتا این پوره نیست! اما خیلی خوشمزه است… دلم برای این دلمه ناناز رفت حتما درستش میکنم. راستی یه همکار شیرازی داریم امسال کدو قمری پلو یادم داده اما هنوز نپختم تو خوردی؟ میگه خیلی خوشمزه است …

  6. هگمتان :گفت

    داقعاً دستت درد نکنه . خیلی خوب بود . باید یه روز تعطیل وقت بزارم و درست کنم .

  7. هدیه :گفت

    بازم فرق نمی کنه، پودرش رو کجا دارن؟. سوپرها فقط سسش رو دارن. از عطاری باید بگیریم؟

  8. MissMehri :گفت

    اگر شد درست میکنم . عکسهاش که خیلی اشتها آور بودن

  9. سلام عزیزم مرسی که به من سر میزنی …. چه عکسهای اشتها آوری دست گلت درد نکنه … فقط چند تا از عکسها باز نمیشن ؟؟؟؟؟؟؟/
    من هم مثل یکی از دوستان درخواست تزیین کیک تولد ( البته سخت نباشه ) رو دارم ازت البته اگه ممکنه و همینطور کیکهایی که بینش رو از نوعی پودینگ استفاده میکنن …… طرز تهیه اون پودینگها رو میخوام اینجا یه سری پودینگ هست که خیلی زود آماده میشه آیا از اونا میشه استفاده کرد یا نه ؟ و معمولا چه طعمهاییش به درد کیک میخوره …….. باز هم مرسی عزیزم

  10. کدبانو :گفت

    وای خانمی با رژیمی که من شروع کردم چه کردی …

    همین فردا درست می کنم

  11. فریبرز :گفت

    سلام دوست عزیز

    دعوت می کنم به سایت Gasht.com که محل بسیار جالبی برای گفتگوی فارسی زبوناست هم یه سری بزنید.
    حتما مطالب جالبی رو می تونید از تو Gasht.com بخونید شایدم گوشای زیادی منتظر شنیدن حرفای شما باشن. به خصوص از آشپزی!

    به هر حال منتظرتون هستم. هر چی زودتر بیایید اونجا. در ضمن یادتون نره دوستاتونم وردارید با خودتون بیارین. جای همتون اونجا خالیه!!

  12. سلام…..چه خوشگلهههههه
    منم میخوام
    حیف که الان اصلا وقت آشپزی ندارم
    وگرنه
    تا میرفتم خونه درست میکردم
    راستی منو نمیلینکییییییی؟

  13. سارا :گفت

    سلام خوب هستید
    یه سوال شما می تونید یه کتاب آشپزی خوب بهم معرفی کنید و یه کتابی هم که با مایکروفر دستورداده باشه؟
    ممنون

  14. آزاده :گفت

    سلام, من تازه با وبلاگت آشنا شدم.
    خیلی قشنگ و خوشمزست. مطالب خوبی هم داره, خسته نباشی.
    اگه تونستی به من هم سر بزن.
    شاد و موفق باشی.

  15. معصومه :گفت

    من نفهمیدم وقتی بادمجان ها رو از وسط چهارقاچ کرئیم از وسط باید توش رو خالی کنیم ؟1
    مواد رو کجا بریزیم ؟!

  16. نه عزیزم . توش رو خالی نکن. باید با یه قاشق کوچیک مواد رو با فشار بذاری توش در حالی که با کمک انگشتهای دستت لای برش ها رو باز نگه داشتی

  17. آنا :گفت

    آهاااااااااااا

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s