چرا آشپزی می کنم؟
آشپزی برای من یه بوی خوبه، یه رنگ زیبا، یه قاشق ادویه که کمی زبره یا حسابی نرم.
آشپزی برام مثل یه رویاست، رویایی با بوها و مزه ها و رنگ های عجیب. رویایی که به تنهایی می سازمش و با دیگران قسمتش می کنم.
زمانی که همه چیزهای ساده با هم مخلوط می شن و ناگهان اونجا توی قابلمه ی من، اون معجزه ظاهر می شه، یکی از بهترین لحظه های زندگی منه. مثل نقاشی، مثل تئاتر، مثل یه موسیقی که منو سرمست می کنه، مثل فیلمی که منو به فکر فرو می بره می تونه جذاب و سحر انگیز باشه.
.................
در آخر: برای احترام به چشم و دست و کمری که من و نویسنده هایی امثال من پای کامپیوتر و حتی بیشتر، جلوی اجاق و سر میز و پشت دوربین عکاسی می گذارند و انرژی که با عشق صرف می کنند خواهش می کنم وجدان داشته باشید و مطالب رو با ذکر منبع در سایت ها یا وبلاگ هاتون بذارید و اگر از عکس ها هم استفاده کردید همینطور.... دل منو نشکونید که خدا دلتون رو نشکونه!!!روی میز آشپزخانه
-
این اواخر چه خبر؟!
چی می پزم؟
- فرهنگ لغت آشپزی (3)
- لبنیات (5)
- منوی روی میز آشپزخانه (3)
- مافین ها (6)
- مارمالاد و مربا (6)
- نوشیدنی های گرم (3)
- نوشیدنی های سرد (17)
- نیمرو و املت (12)
- چیز کیک ها (1)
- چاشنی ها (9)
- کوفته و دلمه (6)
- کوکو و کتلت (8)
- کیک های متفاوت (8)
- کیک های شور (1)
- کیک های شیرین (24)
- کباب ها (3)
- کرم و ژله (3)
- کروکت و شنیسل (2)
- پلو و چلو (14)
- پاستاها و لازانیا (16)
- آبگوشت (1)
- آش و سوپ (13)
- آشنایی با خوردنی ها (2)
- آشپزی از رو دست بقیه! (15)
- ابزار آشپزخانه (1)
- اردور و پیش غذا (9)
- تنقلات (2)
- تارت های شیرین (4)
- ترجمه از زبان فرانسه (12)
- تزئین کیک (2)
- حرف های همینجوری! (64)
- خمیر و نان (5)
- خوراک بنشن (7)
- خورش ها (6)
- خوشمزه ترین ها (5)
- دستپخت شما (9)
- دسرها (16)
- ریزه کاریهای آشپزخانه (7)
- سمبوسه و پیراشکی (3)
- سوفله و گراتن (5)
- سالادها (14)
- ساندویچ و فست فود (9)
- سرخ کردنی ها (4)
- سس ها (5)
- شور و ترشی (2)
- شیرینی های نرم (2)
- شیرینی های بدون پخت (1)
- شیرینی های خشک (7)
- شکم پرها (4)
- صبحانه و عصرانه (11)
- عکس های مربوط به آشپزی (10)
- عکس های بی ربط به آشپزی (10)
- غذاهای ملل (17)
- غذاهای متفاوت (34)
- غذاهای مرغی (12)
- غذاهای گوشتی (8)
- غذاهای گیاهی (30)
- غذاهای اختراعی من (34)
- غذاهای دریایی (16)
- غذاهای رژیمی (8)
دست و پنجه طلاها :)
- آشپزی رنگین> منصوره جان
- ترلان کافه> ترلان جان
- مطبخ رویا> رویا جان
- کارگاه آشپزسازی> طیبه جان
- تنبل خونه شاه عباسی> الهه جان
- تستر> تستر جان
- آشپزی و شیرینی پزی خاله توران> توران جان
- آشپزخانه عربی> شهناز جان
- آی آر کوک> ماری جان
- عسل و شکر> لاله جان
- آشپزی از دل و جان> پگاه جان
- دنیای مزه> زارا جان
- آشپزی لذت بخش با سرآشپز و زیتون سیاه> مهسا جان
- 101 دستور> زهرا جان
- غذای متفاوت> الهام جان
- خانجون> سلی جان
- آشپزی از ایران> ژولیت جان
- نسیم بانو> نسیم جان
- دنیای شیرین آشپزی> نگین جان
- ماه جبین> ماه جبین جان
- ایده های زیبا> شاپرک جان
- آشپزخانه ماری> ماری جان
- آشپزی افغانی> فرشته سید جان
- کافه شمشیری> آقا دوزل
- آشپزخانه کوچک من> لیلا جان
- مزه> رویا جان
- سرآشپز>گیلدا جان
- آشپزی من در کانادا> گیتا جان
- خوراکیها> صفا جان
- آشپزی با الی گولو> الهام جان
- آشپزی سئویل> سئویل جان
- ایده های لازیکا> آرزو جان
- سفره اینترنتی> لیلا جان
- لذت آشپزی> هانیه جان
- هنر طباخی> نسرین جان
- گل سفره> گیلدا جان
- ته چین> عارفه جان
- آشپزخونه دوستم و من> دو تا دوست
- کافه لیلی> لیلی جان
- دادلی دوزلی> سر آشپز تبریزی جان
- دنیای اسراء> اسراء جان
- آشپزی سارا> سارا جان
- سبز و ترش> لاله جان
- لذت پختن> آقا مسعود
- قاشق و چنگال> سالومه جان
- انواع خوراکیها> صفا جان
- خیاط باشی> آقای خیاط باشی
- آشپزی برای صنم بانو> رز جان
- خوشمزه خونه> عاطفه جان
مبارک باشه خانم خانما
خیلی ولی خدایی قر و فر داره ها رولت !
تبرییییییییک خانومی
ان شاالله تو همه مراحل زندگیت موفق باشی
وای مردم از گرسنگی!!!
مبارک باشه و شیرین کام باشید همیشه. با این عکسهای خوشگل نکنه شما کارشناسی ارشد عکاسی گرفتید ها!!!
مبارکه شادی جووووووووووووووووووووووونم
سلام. مبارکه فارغ اتحصیلی. خدا ان شاالله از دهنتون بشنوه که همه درسشون تموم شه. ممنون از دستور پخت رولت خیلی وقته می خوام درست کنم.
Wo0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0oo0o0o0oW
عجب رولتیه این دخترررررررر
فارغ شدنت مبارک باشه از تحصیل
میگم حالا نمیشد با این رولتت بیای خونه ی ما که با قهوه بخوریمش و برات جشن بگیریم….؟؟؟؟؟؟؟
دمت واقعا گرم…چه می کنه این دختر!!!!!!!!!فارغ التحصیلیت خیلی مبارک.
سلام تبریک تبریک
ایشالله که همیشه موفق باشی شادی جونم
سلام شادي جان به سلامتي.مبارك باشه.اين رولت رو براي روز مادر درستش ميكنم.ميبرم براي مامانم.دستت درد نكنه
سلام شادی جون
تبریکات ویژه برای فارغ التحصیلیت عزیزم انشااله که در تمام مراحل زندگی موفق باشی
سلام
تبریک میگم شادی جون
همیشه شاد باشید
وای عجب چیزیه!!! بلاگفا از حسودیشه که نمی تونه اینو بخوره!! به به.
راستی…خیلی خیلی خیلی مبارکه! واقعا خانم کدبانوی فوق لیسانس تبریک می گم.
من غذا های تورو خیلی دوس دارم. چون قشنگ تجربه شده است و چیز های عجیب و غریب لازم نداره. به به!! دهنم آب افتاد
راستي شادي جان اشكالي داره اگر مراحل مخلوط كردن رو به جاي چنگال با همزن برقي انجام بديم كه سريعتر كار انجام بشه؟بایدم با همزن برقی باشه عزیزم. من تو دستور هم اضافه کردم. چنگال فقط مال همون اولشه.
سلام شادي جان
تبريك مي گم ايشالله كه هميشه و در همه مراحل زندگي موفق باشي، راستي مگه نمي خواي ادامه تحصيل بدي؟ پس دكترا چي مي شه؟ ما چشم اميدمون به شادي خانومه ها!!
ضمنا چرا حالا ما رو دعوا مي كني؟
خوب من حدس زدم كه شايد رشتت فني باشه اگه از همون اول مي گفتي اينهمه حس كنجكاوي همه رو بر نمي انگيختي!!ای وای دعوات نکردم که. بیا جلو بوست کنم از دلت درآد! …
به به شادی خانومی گل سنبل بلبل فوق لیسانش و فوق ابر دکترای آشپزی هم به سلامتی فارغ شدند انگار.عزیزم دیگه باید هر روز هر روز دستور های صمیم بلد باش!!!!! بذاری .آخه من میترسم از نزدیکی رولت هم رد شم چه برسه به درست کردنش!!!! قر و فر داره یا آسونه خانومی؟ البته در حد سوات ما بگو!!!
بوسسسسسنمی دونم والله. من که درت کردنشو دوست داشتم ولی خوب بی قر و فر هم نیست!
فارغ التحصیلی مبارک شادی جون . بازم ممنون از رولت خوشمزه ات
خیییییلی مبارکه فارغ التحصیلیتون . انشا الله مدارج بالاتر رو هم بگیرید. واقعا خوشحال شدم جوری که انگار خودم فارغالتحصیل شدم.
سلام خانم خانما
مبارک باشه امیدوارم همیشه تو زندگیت موفق باشی و همیشه خبرای خوب بدی و خبرای خوشتر بگیری
رولتت هم با حاله
اما همه که مثل شما کدبانو نیستن خانم
راستی حالاچه تصمیمی داری میخواهی چه کنی
ادامه تحصیل یا فعلن استراحت و کشف مزه های جدیدکشف مزه های جدید همون استراحته برای من بعد ادامه تحصیلم برام لذت بخشه چون عاشق رشته ام هستم درنتیجه هر سه تا کار با هم!!!!!
سلام شادی جونم میشه طرز تهیه فالوده رو یاد بدی البته با نشاسته چون نودل چینی رو جایی نتونستم پیدا کنمباشه تو چند تا پست آینده. ولی فالوه اش رشته ای نیست اون که من بلدم. حلا تو پستی که نوشتم توضیح می دم.
سلام شادی جون
انشااله همیشه تو همه مراحل زندگیت موفق باشی
عزیزم مگه قرارنبود از میان 3گزینه ای که داده بودی یکی را توضیح بدهی پس چی شد؟
در هر صورت از دستور کیک هم ممنون فقط آیا میشود در مکروفر هم تهیه کرد ؟چه جوری ؟کمی دیر اومدی عزیزم. تو پست قبلی نتیجه ی رای گیری رو گذاشتم و دلمه ی قارچ اول شده بود که دستورشو همونجا گذاشتم. نون زتون دومه که تو پست بعدی می ذارم. این شیرینی بابت فارغ التحصیلی ام وسط اون سه گزینه ای اومده وگرنه جای اونا محفوظه.
من در مود تهیه اش تو ماکروفر چیزی نمی دونم. کلا من با پخت کیک و شیرینی تو ماکروفر موافق نیستم. کیفیت پخت تو فر خیلی بالاتره.
موفق باشی
شادی خانم اولاَ خیلی تبریک میگممن می خوام بزودی این رولت رو درست کنم اونجا که نوشتید با استفاده از کارد رولت رو جدا کنید و بذاریدش روی پارچه نمناک و خیلی محکم لوله اش کنید یعنی با پارچه لوله میشه یا جدا لوله می کنیم و لای پارچه قرارش می دیم شاید سوال من خنده دار باشه ولی من توی کیک درست کردن ناشی هستم شما به بزرگی خودتون ببخشید.
موفق باشی شادی جانسلام. نه خنده دار نیست.من باید توضیح می دادم. همراه پارچه لوله کن.
بابا فارغ التتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتحصیل….. مبارک.. بادا داد… رولت…خسته نباشی… خیلی شاد شدم….به امید موفقیتهای خروار خروارت
مبارکه خانوم خانوما. با اینکه هانیه ام عاشق رولته، ولی تا حالا همت نکردم درست کنم. حالا ببینم چی میشه؟!
اولا که فارغ التحصیلی مبارک
رولت هم خیلی خوشگله تا ببینیم طعمش چطوره
الهی که فدات بشم مادر
دستت درد نکنه
سلام شادی جون
مبارک باشه انشاءا… زودتر پله های ترقی را دو تا یکی طی کنی و به هر چه دلت خواست برسی موفق باشی.
برای رولت هم اگه نخوایم از آب پرتقال استفاده کنیم از چی استفاده کنیم و شکلات از چه نوع ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟مرسی مرسی مرسی
به جای آب پرتقال می تونی آبلیمو استفاده کنی البته از نوع شیرازی و ممکنه کمی طعم ترشی به همه چیز بده. شکلات هم شکلات سیاه که شکلات تلخ هم می گن بهش…
سلام. مبارکه فارغ اتحصیلی.
من آپم. خوشحال می شم بهم سر بزنی
به به شادنه خانم با سوات و با کمالات خوبی خاله ؟ مبارکا باشه انشالله به سلامتی دکتر مهندس تر میشی و ما هم جلو قوم ظالمین پز خواهر زاده های با سواتمون رو میدیم که اگه خودمونو نفرستادن اکابر تا دو کلوم سوات یاد بگیریم عوضش فک و فامیل دشمن گزی چیخاردان داریم
خوبی مهربون جان شکمو ؟ عجب رولت بلند بالای ابرو کمونی دست و پا کردی به به .. حیف که این دیابت جانمان حال ما را تو قوطی کرده و من نمیتونم چیزای این جوری درست کنم و بخورم ( البته برای من که کلا شیرینی دوست ندارم بهونه خوبیه مگه نه ؟ )
حالا تکلیف من که نمیتونم شیرینی بخورم چیه ؟ یعنی شیرینی مخصوص دیابتی ها نداری واسه فارق التحصیل شدنت ؟ اینجوری که نامردیه
مواظب خودت باش عزیز خاله ..
موفق و شکمو تر از همیشه باشی انشالله
فعلا …
شادي جون فارغ التحصيليت مبارك باشه . پس نون زيتون چي شد؟نون زیتون رفت پست بعدی
هوراااااااااااااااااااااااااااااا….مبارکه دوست جونم
خیلی رولتت خوشگله دلم آب افتاد…خوچ به حاله اونایی که خوردن
راستی نکنه هم رشته ایم؟ گرافیک خوندی؟!
سلام عزیز دلم…………من با اجازه شما رو لینک کردم
سلام از وبلاگ صدف اومدمم اینجا
تبریک میگم و امیدوارم موفق باشی
وبلاگ قشنگ و مفیدی داری
سلام شادی جوونم عزیزم این موفقیتت مبارک…ایشالا موفقیت های بیشتر
..مرسی از رولت خوش رنگ و روت عزیزم…اما خداییش یه همت عالی می خواد درست کردنش ماشالله به تو با این همه کار و این همه حوصله
سلام شادی جون فارع التحصیلم… حسابی خسته نباشی خانوم… تبریکات ما را نیز پذیرا باشید دوست جان
بازم سلام شادي جون.من ديروز مواد لاي رولت رو آماده كردم امروز هم ميخوام نونشو درست كنم و بمالمو و بخوريم و حالش رو ببريم.اگه امكانش هست ميشه بگي خمير رو كه به صورت مستطيل باز ميكني تقريباً چند در چند هست؟سلام عزسزم. راستش من نون رولت رو اندازه نگرفتم. فقط سعی کن خمیر در همه ی قسمتها یکنواخت و به قطر نیم سانت کمی بیشترک باز بشه. به عکس ها دقت کن ببین چی در می یابی و می بخشی که نمی تونم جواب دقیقی بدم.
سلام و تبریک ! ضمنا» به شوهر آشپز مدرن بفرمایید موبایلشون رو چک کنن … چون همون روز اول ما به صورت اس.ام.اسا» (!) تبریک گفتیم خدمتتون.
پ.ن: این بلاگفای شما با کامنت زدن ما هم مشکل داره … الان سه چهار باره این کامنت رو مینویسم … .
سلام خانمی هزار بار تبریک میگم بهت انشالله که همیشه تو درسها و خصوصا توی زندگیت موفق باشی … مهم نیست چه رشته ای خوندی مهم اینه که به هدفت رسیدی و با موفقیت به اتمام رسوندیش باز هم بهت تبریک میگم و امیدوارم از این آرامش بعد از فارغ التحصیلی حسابی لذت ببری … خوش باشی … در ضمن اگه میشه چند نمونه دسر و تارتهایی که سریع آماده میشن مخصوص تابستون رو هم آموزش بدی مرسی و دست گلت درد نکنه .
ممنونم شادي جان.شادي من رولتو درست كردم همه چيزش خوب شد.فقط مشكل مواد مياني بود كه با اينكه يك روز در يخچال موند خودش رانگرفت.فكر كنم مقدار كره بايد بيشتر از اينا باشه(حداقل دوبرابر)؟ بعدش هم اگر نونشو بيشتر باز ميكردم و يا موادش بيشتر بود و بيشتر ميپيچيد شايد بهتر بود. انشاءاله دفعه بعد.
سلام من این رولت رو درست کردم اما کلی مشکل داشتم:
اب یک پرتقال کامل بریزم داخلش یا نصفه؟ من نصفه ریختم.
شکلات من ایرانی و 95% بود براهمین مقداری پودر قند ریختم، خوب شد خودش رو گرفت.
و اما مشکل اصلی: رولت بعد از پیچیدن کلی شکاف برداشت. من قبلا با دستور دیگه ای درستیده بودم مشکلی نداشت، نمیدونم اینبار چی شد
میشه بگی مشکل از کجا بوده
ممنون
در ضمن کارات خیلی باحاله، من خیلی از دستوراتت رو تا حالا درست کردم و خوب دراومدهبهار جان آب یک دونه پرتقال کامل رو باید بریزی. من که تو دستور ننوشتم نصف؟!!!
اگه مواد رو به اندازه بریزی و نکاتی که گفتم رغایت کنی فکر نمی کنم مشکل پیدا کنیو فکر کنم کمی آرد رو زیاد ریخته باشی. آره؟!
سلام
آخه گفته بودی :«پرتقال را نصفکرده و آب آن را درون مواد بریزید» گمان کردم منظورت همون نصفه هست!
و در مورد آرد و شکر چون با وزن گفته بودی و من ترازوم دقیق کار نمیکنه کمی مشکل دارم.
اگه به پیمانه بگی خیلی ممنون میشم.
ویه چیز دیگه: با وجودیکه پودر قند توی مواد میانی ریختم بازم تلخ میزد، میشه بگی چه مارک شکلاتی و چه اندازه دارک! باید استفاده کنم؟
میخوام برا تولد همسرم همین مدل رولت رو آماده کنم چون نسبت به کیک اسفنجی و تزیین اون راحتتره. البته یه ماه فرصت دارم واسه اینکه چندبار دیگه امتحان کنم :))
مرسی گلم
وای بهار جان من واقعا شرمنده ام. همون نصف درسته. حتی تو دستور اصلی کمتر از نصف هست اما من با نصف درست کردم. تو دستور اصلی فقط برای مزده دار کردن یه کمی اضافه می شه. هم می تونی لیمو اسفاده کنی و هم پرتقال.
اونروز که جوابت رو نوشتم داشتم از خونه بیرون می رفتم و حواس پرت جواب دادم امیدوارم ببخشی عزیزم.
برای اندازه ی دقیق داشتن اولا باید بدونی پیمانه هات چند میلی لیتری هستن بعضی ها 200 و بعضی ها 250 هستند. البته تو ایران بیشترش 200 هست. من واقعا این روزها سرم شلوغه و می ترسم بهت یه قولی بدم و به موقع نتونم مواد رو اندازه بگیرم و کار تو دیر بشه. پیشنهاد می کنم با سرچ تو اینترنت یه جدول تبدیل اندازه ی مواد از وزن به پیمانه پیدا کن و مواد رو طبق جدول تبدیل کن. در ضمن من یه پست آشنایی با اندازه گیری مواد هم گذاشتم فکر کنم اوائل اردیبهشت امسال یا اواخر فروردین تو آرشیو ببینی می یابی. اونجا چند تا لینک هست که کمکت می کنه.
شکلات این دستور تلخ هست. این دستور رو من از یه سایت فرانسوی یاد گرفتم اما اگه به ذائقه اتون نمی خوره (به ذائقه اونا می خوره ظاهرا) شیرین ترش رو بگیر و امتحان کن.
من هم تلخ می زنم چون اصلا از شکلات شیری بدم می آد و تو خونه ما فقط دارک خورده می شه اما تو به ذائقه ی خودتون شکلات انتخاب کن عزیزم.
تو این آدرس ها که می ذارم مراحل آموزش تصویری رو از اون سایت فرانسوی می بینی:
http://chefsimon.com/buche-de-noel.html
و
http://chefsimon.com/buche-de-noel-2.html
و
http://chefsimon.com/buche-de-noel-3.html
موفق باشی.
شادی جونم به آخرین سوالم هم پاسخ بده(نگی بهت رو دادم پرررو شدیا)
سینی فر من کوچیکه و من توی همین درست کردم که کلفت بود و دیر پخت بنابراین زیرش سوخت!
یعنی یه کم از اونی که توی عکسهای این فرانسویه دیدم بیشترتر قهوه ای شد.
میشه بگی قالب باید چند در چند باشه؟
یه دنیا ازت ممنونم خانومی بابت توجهت.
بهار جون این چه حرفی یه. ببخش که دیر جواب دادم. سوالت رو ندیدم. ببین بهار جون من اون موقع تو سینی فرم اینو درست کردم ولی سینی خوب رای رولت این سینی هاست که آلومینیومی و نازکه و خیلی از مغازه های شیرینی فروشی می فروشن. برای رولت اصولا سینی 30 در 40 می گن کافیه ولی اگه فکر می کنی این اندازه دوباره سایز سینی خودت می شه و کلفت می شه سایز در حدود 40 در 50 تهیه کن. دقیقش رو نمی دونم شایدم سایز 45 در 50 باشه. می شه سایز بزرگ این سینی ها.
راستی پرستیژ هم سینی مخصوص رولت داره (اسم مارکشه) ولی خیلی گرونه و فکر نمی کنم بیارزه اما در عوض تفلون و مادام العمره.
اگه به وسایل شیرینی پزی فروشی ها مراجعه کنی هم می تونن سینی رولت بهت معرفی کنند.
البته من رولت خودمم کمی قهوای تر از مال این سایت فرانسوی یه است ولی مزه اش خوب بود و طعم سوختگی نداشت فقط برشته بود.
می تونی هم یه بار با شعله ی کم تر و زمان کمی بیشتر امتحان کنی عزیزم.
خانومی چرا جواب آخرین سوالم رو ندادی؟
شرمنده ندیده بودم سوال رو!
ممنون
میشه شادی جون یه مدل ترایفل بذاری؟
من چنتا توسایتای انگلیسی دیدم اما ترجمه دقیق یکی از مواد اولیه ش رو نتونستم بیابم.
اگه امکان داره بذار!!!!
چشم ولی فکر کنم تا حدود دو هفته ی دیگه نمی تونم. بعد از دو هفته اگه دیر نبود برات برم یه کامنت بذار و یادم بنداز که درست کنم و دستورشو بذارم.