دستپخت شما2: کوفته مریم گلی


این مریم گلی آبجی کوچکه ی ماست که یه سالی هست ازدواج کرده و رفته خونه ی بخت. آشپزی این آبجی جان ما قبل از این که بره خونه ی بخت در حد کته کردن برنج بود و اما حالا….. بیایید و ببینید چه کدبانویی شده این خواهر ما. حرف نداره. حتی بلده کوفته بپزه!!!!!
اما جریان کوفته ی مریم گلی جان از این قراره که روزی از روزها من مریض و مامان مریض و همسری در سفر بود. من رفتم خونه مامان که دو تا مریضا کنار هم باشیم. آبجی کوچیکه هم اومد پرستاری مرضا و در اونجا برای تقویت کردن مرضا به سرش زد که کوفته درست کنه. خلاصه ما رو از رختخواب بیرون کشید به عکاسی کردن و راهنمایی کردن و مامان رو به دادن وسایلی که نمی دونستیم جاش کجاست….. ولی پرستاری خواهرم حرف نداشت چون دو تا مریض افقی رو به حالت عمودی درآورد بدون این که خودشون بفهمن چی شد که اینجوری شد!!!!
برای تشویق این خواهر جانم این دستور رو به اسم خودش اینجا گذاشتم. تا ملت بیان و ببینن و بفهمن ازدواج چه تاثیر مستقیمی بر آشپزی داره. حالا هی می گم اگه می خواید اشپزیتون خوب شه برید ازدواج کنید می گید نه!
مواد لازم
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
لپه پخته یک پیمانه
برنج پخته یک پیمانه
سبزیجات معطر خشک مثل: مرزه، نعنا، کمی آویشن
نمک و فلفل
تخم مرغ یک عدد
زرشک شسته شده مقداری
آلو خیسانده بازم مقداری
گردو خورد شده دوباره مقداری
مواد لازم برای آب کوفته
رب یه قاشق
پیاز خلال شده درشت یک عدد
زرشک شسته یک مشت
سیب زمینی خورد شده به قطعات درشت یک دونه متوسط
دو تا لیمو عمانی سوراخ کرده و شسته
نمک و فلفل و زردچوبه
روغن
حالا…..
گوشت رو توی دستگاه غذاساز بذارید و کمی که زده شد!!!  با بقیه مواد به جز تخم مرغ مخلوط کنید (تو همون غذاساز دوباره!) تا خوب کوبیده شه. اگه غذاساز ندارید با گوشت کوب بکوبید یا تو مخلوط کن بگردونید یا بیست دقیقه ای مشت و مال بدین و چنگ بزنید… این کار برای همگیری بیشتر کوفته است. تخم مرغ و نمک و فلفل رو اضافه کنید. از مایه به اندازه یه توپ کوچیک تو دستتون منظم کنید و وسطش رو گود کرده و کمی زرشک و گردو و یه آلو بذارید. بعد هم بیاریدش. یه کاسه اب کنار دستتون بذارید و دستتون رو تو اب بزنید و کوفته رو خوب گرد کنید. حواستون باشه که ترک نداشته باشه.
برای درست کردن آب کوفته خلال های پیاز رو توی روغن سرخ کنید. رب رو هم کمی تفت بدین باهاش . زردچوبه و کمی نمک و فلفل بزنید. اگه دوست داشته باشین می تونید ادویه های دیگه هم اضافه کنید. زرشک رو هم بریزید توش. بذارید بجوشه. سیب زمینی خورد شده رو اضافه کنید. زیرش رو کم کنید و کوفته ها رو دونه دونه و با احتیاط تو آب بذارید. لیمو عمانی ها رو اضافه کنید. در ظرف رو نبندید که کوفته وا نره. بذارید با شعله ملایم چهل دقیقه بپزه. آبش رو چک کنید که تموم نشه. بعد درش رو نیمه باز بذارید و بیست دقیقه دیگه هم اجازه بدین بپزه. می تونید پنج دقیقه ی آخر کمی دارچین اضافه کنید.
بعد  با کمک یه ملاقه و یه قاشق یا چنگال دونه دونه تو ظرف مورد نظرتون بذارید و ….. نوش جان.
دستپخت: مریم جان گل گلی
عکس: آشپز مدرن
Advertisements
این نوشته در کوفته و دلمه, دستپخت شما ارسال شده و با , , , , , , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

18 پاسخ برای دستپخت شما2: کوفته مریم گلی

  1. آفاق :گفت

    به به عجب کوفته های شیک و خوشگلی
    شادی جون دست خواهری عزیزت درد نکنه.خیلی عالیه.حتما» از دستورش استفاده میکنم.
    امیدوارم مریضیتون هم با این کوفته ها خوب خوب شده باشه

  2. عطر مریم :گفت

    e
    ببخشید
    دوم
    هم زمان شد با نظر اولی

  3. عطر مریم :گفت

    چه کوفته هایی شده
    خیلی عالیه
    دست شما و خواهرتون درد نکنه
    مرسی

  4. یک دوست :گفت

    سلام
    چه زیباست نوشتن وقتی میدانی او میخواند, چه زیباست سرودن وقتی میدانی او میشنود,چه زیباست دیوانگی برای او وقتی میدانی او میبیند
    حتما بهم سربزن…
    محبت می کنی اگه منو با نام :: جایی برای با هم بودن:: لینک کنی
    منتظرتون هستم

  5. میناز :گفت

    دست شما ومریم گلی ومامانیتون درد نکنه شادی جونم

  6. سمه :گفت

    سلام
    ای بابا منم مریضم اما کسی نیست برام درست کنه

  7. زهرا :گفت

    سلام شادی خانوم
    کوفته عالی و خوش رنگی شده ممنون ولی میشه بیشتر غذاهای گیاهی و بدون روغن بزارید همسر من می خواد لاغر بشهیه مشکلی این وسطه: شوهر من اگه از این لاغرتر شه می شکنه!

  8. سلام شادی جون.
    دست خواهر گلت و خودت و مامان عزیزت درد نکنه.
    وقتی کسی عمیقا بخواد یه کاری انجام بده، میتونه به بهترین شکل انجامش بده. حالا چه آشپزی باشه چه کارای دیگه.
    مرسی خانومی.

  9. وای شادی جون بعد از خوردن یه عالمه گوجه سبز دلم ضعف رفت با دیدن این کوفته ها…

  10. سلام شادي جون . مثل هميشه عالي .
    ايشالا خوشبخت بشه
    پس شما آشپز بودن تو خانواده شما موروثيه !!!

  11. سلام
    اختصاص دامین اختصاصی وبلاگ شـمـسـه
    http://www.shamsnia.com
    منتظر لطف و پیامتان هستم

  12. گلابتون :گفت

    من که فعلا از هرچی در مورد کوفته اس فراری ام ….. چشت روز بد نبینه شادی …… از همون روز نحسی که کوفته ام جلو مهمون وا رفت و تبدیل به آش شله قلمکار شد

  13. رویا :گفت

    دست شما وخواهر گلتون درد نکنه .خواهرتون هم مثل خودتون کدبانو ست .

  14. سلام شادییییییییییی جونممممممممممم

    واااااااااااااای دلم خواستتتتتتتتتتت بدجور،دستتتتتتت خواهررررررررررررر کدبانو و عزیز و همینطور شادی جونم هم درد نکنه…

    نننننننننوش جانتاااااااااااااان

  15. کویریات :گفت

    پس استعدادتون ارثی ه!! کلاً خانوادگی هنرمندین!! خیلی خوشگل و خوب بود!! دست خواهر جانتون دردنکنه بخاطر پختنش دست شما هم بخاطر عکس ها و آپ کردن!

  16. سلام
    خواستم بگم ما کوفته رو با برنج و لپه خام درست می کنیم و فقط گوشت رو تو غذا ساز می زنیم و بقیه رو با دست ورز می دهیم نتیجه این میشه که به صورت خمیری در نمیاد و می تونید لپه و برنج رو تو کوفته ببینید اما وا نمی ره به نظر من خوشمزه تر هم هست یک بار امتحان کن

    ممنون

  17. فائزه :گفت

    سلام شادی جون
    خواهرای هنرمند به شما میگن دست خواهر گلت درد نکنه
    البته بگم ها ما خواهرهام همگی هنرمند هستیم البته از آشپزی

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s