چرا آشپزی می کنم؟
آشپزی برای من یه بوی خوبه، یه رنگ زیبا، یه قاشق ادویه که کمی زبره یا حسابی نرم.
آشپزی برام مثل یه رویاست، رویایی با بوها و مزه ها و رنگ های عجیب. رویایی که به تنهایی می سازمش و با دیگران قسمتش می کنم.
زمانی که همه چیزهای ساده با هم مخلوط می شن و ناگهان اونجا توی قابلمه ی من، اون معجزه ظاهر می شه، یکی از بهترین لحظه های زندگی منه. مثل نقاشی، مثل تئاتر، مثل یه موسیقی که منو سرمست می کنه، مثل فیلمی که منو به فکر فرو می بره می تونه جذاب و سحر انگیز باشه.
.................
در آخر: برای احترام به چشم و دست و کمری که من و نویسنده هایی امثال من پای کامپیوتر و حتی بیشتر، جلوی اجاق و سر میز و پشت دوربین عکاسی می گذارند و انرژی که با عشق صرف می کنند خواهش می کنم وجدان داشته باشید و مطالب رو با ذکر منبع در سایت ها یا وبلاگ هاتون بذارید و اگر از عکس ها هم استفاده کردید همینطور.... دل منو نشکونید که خدا دلتون رو نشکونه!!!روی میز آشپزخانه
-
این اواخر چه خبر؟!
چی می پزم؟
- فرهنگ لغت آشپزی (3)
- لبنیات (5)
- منوی روی میز آشپزخانه (3)
- مافین ها (6)
- مارمالاد و مربا (6)
- نوشیدنی های گرم (3)
- نوشیدنی های سرد (17)
- نیمرو و املت (12)
- چیز کیک ها (1)
- چاشنی ها (9)
- کوفته و دلمه (6)
- کوکو و کتلت (8)
- کیک های متفاوت (8)
- کیک های شور (1)
- کیک های شیرین (24)
- کباب ها (3)
- کرم و ژله (3)
- کروکت و شنیسل (2)
- پلو و چلو (14)
- پاستاها و لازانیا (16)
- آبگوشت (1)
- آش و سوپ (13)
- آشنایی با خوردنی ها (2)
- آشپزی از رو دست بقیه! (15)
- ابزار آشپزخانه (1)
- اردور و پیش غذا (9)
- تنقلات (2)
- تارت های شیرین (4)
- ترجمه از زبان فرانسه (12)
- تزئین کیک (2)
- حرف های همینجوری! (64)
- خمیر و نان (5)
- خوراک بنشن (7)
- خورش ها (6)
- خوشمزه ترین ها (5)
- دستپخت شما (9)
- دسرها (16)
- ریزه کاریهای آشپزخانه (7)
- سمبوسه و پیراشکی (3)
- سوفله و گراتن (5)
- سالادها (14)
- ساندویچ و فست فود (9)
- سرخ کردنی ها (4)
- سس ها (5)
- شور و ترشی (2)
- شیرینی های نرم (2)
- شیرینی های بدون پخت (1)
- شیرینی های خشک (7)
- شکم پرها (4)
- صبحانه و عصرانه (11)
- عکس های مربوط به آشپزی (10)
- عکس های بی ربط به آشپزی (10)
- غذاهای ملل (17)
- غذاهای متفاوت (34)
- غذاهای مرغی (12)
- غذاهای گوشتی (8)
- غذاهای گیاهی (30)
- غذاهای اختراعی من (34)
- غذاهای دریایی (16)
- غذاهای رژیمی (8)
لازانیا با سویا و هویج و سس پستو
جونم براتون بگه که همسری من زیاد اهل هویج پخته توی غذا نیست اما این لازانیا بسیار خوشمزه است و در ضمن طعم هویج پخته هم نمی ده، طوری که تا تهش رو با کمال میل خورد. خواهر زاده ام هم که ناهار اومده بود پیش ما خیلی خوشش اومد ( با وجود اینکه تو غذا بچه ایرادگیری یه). همه ی اینا رو عرض کردم که بگم حتماً درست کنید. هم گیاهی یه و عذاب وجدان نمی گیرید که چقدر گوشت می خورید، هم خوشمزه است و هم اقتصادی!
روغن رو داغ کنید و پیاز رنده شده رو توش تفت بدین. پیاز که کمی سبک شد سویا رو اضافه کنید و مقداری همراهش تفت بدین. هویج رو درشت رنده کنید و به مخلوط اضافه کنید و تفت بدین. ادویه و نمک و فلفل رو اضافه کنید. رب رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدین. ذرت رو اضافه کنید. یک تا یک و نیم پیمانه آب اضافه کرده خوب هم بزنید و بذارید روی شعله ی کم تا بپزه و آبش کاملاً تبخیر بشه.
سس سفید رو که از قبل آماده کردید بذارید دم دست. کف ظرفی که می خواید لازانیا رو بپزید سس سفید بمالید و یک لایه لازانیا بذارید. روی ورقه های لازانیا رو سس پستو بمالید و روش از مایه ی سویا و هویج و ذرت بریزید. لازن نیست کاملاً روی لازانیا رو بپوشونید چون اونجوری خیلی پر ملاط می شه. یه لایه نازک در اکثر قسمت ها پهن کنید. روی اون رو کمی آویشن بپاشید و بعد سس سفید بریزد ( سس سفید رو هم لازم نیست همه جاش بریزید بلکه اکثر قسمت هاش مالیده بشه کافیه. ورقه های پنیر رو به چند تکه ی نامنظم تقسیم کنید و روی هر ورق لازانیای پوشیده شده با مایه و سس سه چهار تا با فاصله ی سه چهار سانتی متر بذارید. ورقه های بعدی لازانیا رو بذارید روش و تمام مراحل کار رو همونجور که تو لایه اول انجام داده بودید انجام بدید. این کار رو تا جایی انجام بدید که تو لایه آخر ظرف با ورقه های لازانیا پوشونده بشه. روش رو دوباره خوب سس پستو بمالید و روش ورقه های درسته ی پنیر ورقه ای بچینید و بذارید توی فر با درجه ی 180 طبقه ی وسط. بعد از حدود 25 تا 30 دقیقه غذاتون اماده است. پنیر باید خوب آب شده و نرم شده باشه. و لبه های لازانیا کمی ته دیگی و برشته شده باشن.
این نوشته در پاستاها و لازانیا, غذاهای گیاهی, غذاهای اختراعی من ارسال شده و با لازانیا, هویج, پنیر ورقه ای, پیاز, ذرت, سویا, سس پستو, سس سفید برچسبگذاری شده. این نوشته را نشانهگذاری کنید.
چه عالی! بدون گوشتیجات سبکترم هست! به به دستت درد نکنه خانومی :*
آره بدون گوشت خوشمزه ترم هست به نظر من. راستش ما زیاد اهل گوشت نیستیم دوست جونی مگه اینکه در مونده باشم که چی درست کنم و برم سراغ گوشت…. البته این یه راز بود که لو دادم ها! 🙂
لازانیا غذای مورد علاقه من است ولی تا حالا با سس پستو امتحان نکرده ام باید خوشمزه بشه. دستت درد نکنه شادی جان:))چ
خیلی عالی می شه لاله جان. به نظر من دفعه ی بعد که درست می کنی حتما امتحان کن 🙂
من نمیتونم متعلقات مربوطه به سویا رو بخورم برای همین با گوشت درست میکنیم که خیلی خوب میشه حالا اینبار هویج میزنم ببینم چی میشه. اگه تو ایران پیدا کردی برای لازانیا حتما از پنیر » ریکوتا » استفاده کن. یعنی اصله لازانیا با این پنیر هست ، بجای سٔس سفید از این پنیر استفاده میکنن. سر آشپز جان لطفا یسری دستور غذاهای سریع بذار برای شا م . دست شما درد نکنه.
اینجا پنیر ریکوتا نیست مریم جان یا اگه باشه توی سوپری های محدودی یه. من تا حالا ندیدم ولی امیدوارم دستم بیاد و امتحانش کنم. ممنون عزیزم…. دستور غذاهای سریع تو الین وبلاگ پره، سر و گوشی آب بدی می یابی!
عالیه عزیزم. موفق باشی.
مایل بودی به وبلاگ منم سر بزن. و اگر مایل بودی تبادل لینک کنیم.
راستی من یه سایت راه اندازی کردم و کلی چیزهاشو نمی دونم. اینم آدرسشه. چون ورد پرسه خواستم بپرسم می تونم سوالی داشتم ازت بپرسم؟
http://www.chefnegin.com
ممنون نگین جان. حتما اگه کمکی از دستم بر بیاد حاضرم 🙂
سلام . خیلی جالبه. من سس پستو رو پارسال از هایپراستار خریدم ولی چون کاربردشو پیدا نکردم اصلا استفاده نشد. خوشبختانه تاریخ مصرفش طولانی بود و تونستم برای این لازانیا استفاده کنم. البته حتما تازه ش خوشمزه تره. خود لازانیا هم عالی شد. هرچی بگم کم گفتم. اینقدر همه تعریف کردن که دوبار درست کردم اونم تو یه هفته! خلاصه واقعا ممنون بابت این همه غذای خوشمزه ای که روش تهیه شو به ما هم یاد میدی. شاد باشی شادی جون
:*
مرسی طلیعه جون. سس پستو خیلی به درد بخوره. امیدوارم از این به بعد خودت درست کنی و لذت ببری 🙂