خورش محبوب من تو روزهای سرد زمستون….فسنجون


بعله. بالاخره پختمش. فسنجون یکی از خورش های محبوب منه که اصرار دارم تو هوای خیلی سرد درستش کنم چون بیشتر بهم می چسبه. علاوه بر اینکه دوست گلم مونی جون خیلی وقته ازم خواسته دستور فسنجون بذارم ولی من یا یادم رفته یا کار داشتم که الان با عرض شرمندگی از دیرکرد این دستورو می ذارم.
خورش فسنجونی که تو خانواده ی ما درست می شه کمی با خورش های فسنجون بقیه خانواده ها فرق داره. حالا دستورشو بخونین و اگه دوست داشتین یه بار امتحانش کنید. من که عاشق این طعمم. البته اینم یادم نره بگم که خورش فسنجون تو خانواده ی ما شیرینی اش به ترشی اش می چربه و می شه گفت ملس نسبتا شیرینه. اگه شما ترش تر دوست داشتین خودتون ترشی اش رو اضافه تر بگیرین.
یه چیز دیگه هم هست. من بعد پخت مرغ استخوناش رو جدا می کنم و مرغ رو ریش ریش می کنم و تو غذا برمیگردونم البته روزایی که مهمون دارم و فسنجون می پزم اینکارو نمی کنم چون مرغ پخته سالم و سلامت!!! تو غذا قشنگ تره ولی وقتی خودمم و خودش دیگه نمی ذارم استخونای مرغ بمونه چون دوست دارم فسنجون رو بدون سختی استخون جدا کردن و بدون منظره ی استخون های دراومده بخورم به علاوه ی اینکه به نظر من مزه ی خورش خیلی خوب با مرغ ریش شده قاطی می شه و وای دیگه چی بگم؟؟؟؟ ماه می شه. ماه!
مواد لازم
طبق معمول برای دو نفر: (اگه تعدادتون بیشتره از یه مرغ کامل می تونین استفاده کنید)
سینه ی مرغ یک تکه
گردو چرخ شده ۱۵۰ گرم
رب گوجه ۱ قاشق (این یکی از تفاوت های فسنجون ماست! اگه فکر می کنین دوست دارین از رب انار استفاده کنید مانعی نیست. اگرم دوست داشتین می تونین ترکیب رب انار و رب گوجه رو به اندازه یک قاشق و نیم استفاده کنید)
شکر و آبلیمو به اندازه لازم
روغن
مرغ رو کمی توی تابه ای که توش روغن رو داغ کردین تفت بدین و دربیارین و کنار بذارین. گردو رو خیلی کم توی روغن تفت بدین تا بوی خامی اش گرفته شه. روش آب سرد بریزین. در قابلمه رو نذارین. حرارت رو روی متوسط بذارین و بذارین ۳۰ دقیقه بجوشه. مرغ رو به قابلمه برگردونین. رب رو توی کمی روغن تفت بدین و توی غذا بریزین. شکر و آبلیمو رو بریزین و غذا رو مزه کنین تا طعم دلخواهتون رو از نظر ملسی!!!! به دست بیارین. یادتون باشه شکر و آبلیمو رو کم کم اضافه کنین تا یکدفعه خورش خیلی شیرین یا ترش نشه. بابا من دلم به جیبای طفلکی می سوزه که باید گردو کیلو دوازده هزار تومن بخرن. تروخدا دقت کنین این گردوهای بی زبون از دست نرن!!!!
بیست دقیقه تا نیم ساعت دیگه بذارین غذا بپزه. مرغ رو در بیارین استخونش رو جدا کرده یا خوردش کنین یا ریش ریش و به قابلمه برگردونین. بذارین خورش کمی بجوشه تا کم آب بشه و روغن بندازه و تمام. نوش جان.
نکته: گردو رو با آب سرد بار بذارین و در طول پخت هر وقت خورش کم آب شد آب سرد بهش اضافه کنید.
دستپخت: آشپز مدرن
عکس: همسر آشپز مدرن
این نوشته در خورش ها ارسال شده و با , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

41 پاسخ برای خورش محبوب من تو روزهای سرد زمستون….فسنجون

  1. اول هوراااااااااااا

  2. آخ فقط خدا میدونه من چقدررررررررررررررررررر عاشق فسنجونم!اصلا سیر نمیشم ازین غذا برم بخونم ببینم با طرز پخت مامان خودم چقده فرق فوکوله

  3. بابت سالگرد ازدواجتون هم با اینکه دیر شده اما تبریک میگم عروس خانوم

  4. نوشین :گفت

    من یه دوست دارم که فسنجون رو با سماق درست میکنه و خیلی خوشمزه میشه. من نخورده مخلصه فسنجونه شما هم هستم. راستش اخیران اونقدر فسنجون خوردم که کلی جوش زدم. البته میدونم که ماله غروره جوونیه و ربطی به فسنجون نداره ولی عزیزه دلم من از فسنجون سیرمونی ندارم. اینم یه علاقه جدیده. راستی اینجا بچه ایرونی ها بهش میگن ماد استووو یعنی خورشته گل نه که شبیه کل و خاکه؟ بچه هایه من که لب نمیزنن ولی کیه که اهمیت بده . من دوستش دارم و با تمامه وجود میگم بهش که میخواااامتحتمن رسپیتو امتحان میکنم. خیلی خوشرنگه … راستی کجاییه اصلش؟ بهم یواشکی بگو خب؟

  5. فاطمه :گفت

    سلام ممنون از اشپزی وتوضیحات خوبتون پنیر طعم دارتون خیلی عالی بود من همیشه به اینجا سر میزنم واز غذاهاتون لذت میبرم خسته نباشید ممکنه حلیم بادمجان را اموزش بدهید /؟ ممنون

  6. سلام . مرسی که حالم رو پرسیدی . بابت خورشت دستت درد نکنه . راستی سالگرد ازدواجتون مبارک . ناراحت نباش تو عروسی به همه خوش می گذره به غیر از عروس و داماد .

  7. غزل :گفت

    می بینم که هم سلیقه ایم جالبه که رنگ و لعابش مثل مال منه. البته من رب گوجه رو از مادر شوهر گرامی یاد گرفتم ایده’ خوبیه چون خورش رو خوشرنگ میکنه.

  8. غزال :گفت

    سلام…وای من چند مدت نبودم…چه خبره اینجا…میبینم که من برنده شدم…ایول..و جایزه ام رو هم گرفتم… جات خیلی خالی بود..بیا بخون ببین چی نوشتم…واسه قسمت فرانسه اش میگم که جات بسیار خالی بود…ایشالله این سری این رولت های خوشمزه رو درست میکنم..دستت درد نکنه…سالگرد هم باز مبارکه ایشالله..راستی فسنجونت عین مال مامان من شده…دقیقا همین رنگه…مامان من هم همیشه آخرش رب گوجه میزنه..این تنها خورشتیه که من تا حالا خودم درست نکردم..فقط یه بار مامانم اومد اینجا واسم پخت..آخه من هنوز چرخ کن ندارم..واسه همین تنبلیم میاد رنده کنم…ایشالله خریدم درست میکنم. بازم مرسی از همه چیز.

  9. غش کنم ؟ نکنم ؟ ضعف کنم ؟ نکنم ؟ چی کار کنم پس ؟ وایییییییییییییی به جون خودم امروز من میمیرم ! دستت طلا خاله ! من اینجا که میام از غذا بیشتر با دیدن عکسها غش و ضعف میکنم خداییی ..
    حال میکنم میبینم عکسها رو کش نمیری خدا وکیلی ! عرروس خانم بعد از این حالش چطوره ؟ بیا یه گاز آبدار به خاله بده آباریکلله
    کارت درسته خاله ! کارت درسته !
    فعلا …

  10. مونی :گفت

    مرسی شادی جونم مرسیییییییی

  11. salam
    kheyli az webeton khosham omad
    aval in ke tabadole link mikonin?
    dovom inke mishe chanta desere ba kelas ham yad bedi?khosh rango ro bashe

  12. گلپر :گفت

    چقدر عکسش هوس انگیزه . خیلی خوش آب و رنگ شده . نکته ای هم که گفتی آب سرد بهش اضافه کنیم خیلی جالب توجه بود .

  13. وای خدا امروز هر جا رفتم حرف فسنجون بوده!

  14. آرمیتا :گفت

    سلام خانومی

    خوبم. مرسی عزیز.

    مدل به مدل غذاهای خوشمزه میذارین و من هم که نمیتونم با این وضع خراب کلسترول و صفرام درست کنم و بخورم. شما جای من بخورین. نوش جان.

  15. afshin,germani :گفت

    ………. ضمن همدردی با خانواده های این عزیزان و ………

    به اميد آزادي تمامي یارانمان

    ۱۰ بهمن ٬ روز حمایت وبلاگ نویس هاي ايراني از آزادی دانشجویان دربند»

    به امید ایران آزاد ….

  16. مینا :گفت

    سلام. چند پست قبلتون که آموزش کیک مرغ بود من دستور رو نوشتم دیروز که می خواستم درست کنم دیدم هیچ جاییش ننوشتم که باید پنیر اضافه کرد. فکر کردم اشتباه از من بوده ولی امروز هم که آمدم دو سه بار دستور را دوباره خوندم ندیدم جایی نوشته باشید که کی باید پنیر رو اضافه کرد. می شه یه توضیح کوچک بدید؟؟؟

    راستی با تاخیر زیاد سالگرد ازدواجتون هم مبارک

  17. هدیه :گفت

    با سلام و درود. کاش که میشد یه قاشق بکنم تو مانیتور. فقط یه قاشق ازین فسنجون بخورم.
    والا ما چون خانوادتن اوشکولیم ازدواجمون هم فامیلی بیده!!!! در نتیجه اجداد من و شوشو جان هر دو از شوشتر سر در آوردن. درنتیجه ایلیا هم شوشتری خواهد بود. البته من فامیلم خوشبختانه توش اثری از شوشتر نداره ولی شوشو جان با افتخار خوشحاله که ته فامیلش یه پسوند شوشتری داره. حالا خوشحالی که ما فامیلت شدیم یا نه؟؟؟

  18. هدیه :گفت

    اما در مورد پینگ:
    یعنی میری یه جا آدرست رو میدی میگی من آپ کردم اونم میاد به ماها خبر میده که روی میز شادی خانم غذایجدید اومده. این خلاصه اشه ولی کاملش رو برو اینجا بخون:
    http://elija.blogfa.com/post-136.aspx

  19. الناز :گفت

    حلیم که برا صبحانه درست میکنیم رو میشه آموزش بدین؟
    با گوشت و جوانه گندمو…

  20. گلبو :گفت

    قبلآ ها عاشق این بودم که نصف شبا بیدار شم و فسنجون بخورم !

  21. کیانا :گفت

    سلام. خوبین؟ مرسی که اومدین پیشم. آخ جون فسنجون خیلی دوست دارم…. البته اگه ترش باشه هیجان انگیزتره…. یه خورش فسنجون آماده دارم. البته به پای دستپخت شما نمی رسه ولی خب از هیچی بهتره… شیطونه می گه برم پلو درست کنم و حالشو ببرم…

  22. من پسنجوووووووووون!!!خیلی دووووووووووووست دارم…خیلییییییی

  23. به مینا: راست می گی خانومی من اون پست رو انقدر هول هولکی نوشتم که هر روز باید برم غلطاش رو درست کنم. حالا اضافه کردن پنیر رو گذاشتم تو مطلب دوباره سر بزنی درست شده.
    به الناز: دوست خوبم نوشین تو وبلاگ آشپزخونه که لینکش همین بغل هست آموزش حلیم رو گذاشته. بد نیست اونجا سری بزنی
    به فاطمه: چشم. می ذارمت تو لیست انتظار چون غذاهای درخواستی دیگه تو نوبتند ولی یادم می مونه

  24. صبا :گفت

    سلام اشپز جونم خوفی شرمندم به خدا!!!!!!!!

    وووووووووووووووووی من عاشق فسنجونم !!!!!!!حیف که بلد نیستم البته حالا زوده!!!!!! این دستورتو سیو میکنم واسه وقتش!
    اوخی پستای قبلیتم خوندم نازی چه با احساس!

  25. آرزو :گفت

    سلام دوست جان
    خسته نباشی
    فسنجان از غذاهای اصلی ساری است
    رب انارشون هم حاضری نیست و خودشون می پزنند
    اما اگه تو می گی با رب گوجه امتهان می کنم
    همون رب گوجه معمولی رو می گی ؟…
    وقتی دارم می خورم بیادتم .

  26. آرزو :گفت

    یه غذای هم هست «باغلاقاتق»یا یه چیزی تو این مایه ها ..غذای رشته انگاری …هرموقع دلت خواست و فرصت داشتی …زحمتشو بکشی ممنون میشوم ..

  27. مینا :گفت

    واقعا ممنون.

  28. محمد :گفت

    دوم هوراااااااااااااا

  29. آرزو :گفت

    چه خوب که از شعر خوشت میاد همش فکر می کردم مقابل وبلاگ تو من وبلاگی که تو خوشت بیاد ندارم .
    اون دوتا هم جدا هستند تشخیصت درست بود.
    شادکام بمانی و بمانید.

  30. شادي جون وبلاگ خيلي قشنگي داري، خيلي بدرد ما خانوما ميخوره، دستت درد نكنه، هردو وبلاگم آپه

  31. لاله :گفت

    اخ جون فسنجون! من عاشق این غدا ان! ..دستور خوبی بود ..

  32. غذای اعیان اشراف نزار قرمز یعنی ربی ندیده بودم . رنگ قرمز یا سیاه به خاطر ربه پس من فکر کردم رب انار برای ترشیشه . نگو برای رنگش هم هست ! قرمزته هم بد نیست به امتحانش می ارزه .
    راستی غذا با ماکروفر نگفتی ! ماکروفر کوچولوم بلا استفاده مونده نمیدونم چیکارش کنم
    راستی دستور رولت شکلاتی خیلی خوب بود ولی به پای آشپز مدرن ما عمراااااااا برسه !!!

  33. رها :گفت

    خوشمزه به نظر میاد اما روغنش زیادنیست.البته ببخشیدا به خاطر سلامتیتون میگم

  34. فاطمه :گفت

    سلام شادی خانم ممنون منتظر می مونم راستی سایت گل بانو نان فوکاچیا یشما رو برداشته قسمت نانها

  35. خواهش می کنم عزیزم. لطف می کنی آدرس اون سایت رو برام بذاری برم ببینم چه خبره؟!

  36. فاطمه :گفت

    سلام شادی خانم همون سایتی که غذاهای لاله رو برداشتها اینم ادرسش

    قسمت شیرینی پزی نانهاhttp//.banoo.net

  37. خانم گل :گفت

    سلام خوب هستين من دوتا وبلاگ دارم يكي ويلاگ شغلي يكي هم وبلاگ مقر حكومتي ) هنر آشپزي ( سري بزنيد مي خوام تو پرسش مهر شركتش بم منتظرم
    در ضمن فسنجون شما رو بزرگترا نمی پسندن جون همون قهوه ایشو می خورن چون این جوری عادت کردن ولی جالب بود چون من به رب گوجه علاقه دارم

  38. ال :گفت

    ولی نمیدونی چه کیفی میده دزدیدن
    به هر حال ممنون

برای afshin,germani پاسخی بگذارید لغو پاسخ